woensdag 21 maart 2012

Wordt een fan!

Even een kort berichtje voor iedereen die ook op Facebook zit:
we hebben een leuke GIVE-AWAY actie die alleen voor de volgers op onze FB pagina is.

Wordt fan van onze pagina (door op de "like" knop te drukken). Bij 100 likes verloten we onder de volgers een kadobon ter waarde van 50 euro! We hebben al 92 volgers dus dat duurt niet lang meer!
Leuk toch, ga snel even kijken ....
en als je nog niet op facebook zit, een eigen account is zó aangemaakt en je kunt er ook heel veel leuks op quiltgebied vinden.

Happy Quilting,
Image and video hosting by TinyPic

maandag 12 maart 2012

Een nieuwe tas!

Daar ben ik afgelopen week mee begonnen! Al een paar jaar heb ik dit japanse boek in mijn bezit Sweet Country Quilt en daarin staat een model tas die mijn naam riep... Hij is op een mooie manier gepatcht, met handige vakken aan de zijkant dus die wilde ik maken! Ik kreeg Jantine zo enthousiast om met me mee te doen (was weinig overtuigingskracht voor nodig hoor!) :0)
Dus wat mooie stoffen bij elkaar gezocht die nog lagen te wachten op een mooi project...

Jantine heeft het model op ware grootte uitgetekend op patroonpapier en vervolgens zijn we op een avond alle delen naar onze zin neer gaan leggen.
We hebben ze 'vastgeplakt' en aan het eind van de avond hadden we allebei 1 kant van de tas af. Deze liggen nu klaar als sandwich, zodat we ze kunnen gaan zig-zaggen, waarmee we het voor- en achterpand tegelijkertijd quilten.
Het is zo gezellig om samen hieraan te werken...hoe langer ik quilt, hoe meer ik erachter ben gekomen dat ik hou van het quilten maar misschien nog wel meer van de 'andere' kant ervan; het delen, het samenkomen, het elkaar inspireren, het lachen...deze gezelligheid van het quilten zou ik nooit meer willen missen! 
Links mijn tas, rechts die van Jantine

Happy Quilting,

Image and video hosting by TinyPic

vrijdag 9 maart 2012

Mandjes...



Uit het Remembering Adelia boek
Ik ben er dol op, heb er veel thuis en in de winkel staan. En val dus ook altijd op mandjesblokken en mandjesquilts. Afgelopen zomer besloot ik dat dit mijn vakantieproject moest worden, de Civil War Baskets Quilt van Kathleen Tracy. Een patroon uit haar boek Remembering Adelia.
Thuis had ik al de onderkantjes van de mandjes gepatcht op de naaimachine en het handappliceren van de hengsels vind ik een heerlijk ontspannen werkje. Maar na de zomer bleef dit project half af liggen en verdween in de kast...
Tot ik deze week op Kathleen's blog las dat deze quilt is uitgekozen als project voor de maand maart (ze kiest elke maand een project uit één van haar boeken om aan te werken met elke week instructies- een soort quilt-a-long). Dit was voor mij reden genoeg om de mandjes tevoorschijn te halen en inmiddels ben ik weer druk bezig. Geweldig toch hoe we elkaar zo stimuleren ??

Dit wordt mijn finish voor de OPAM bee, deze staat gepland voor zaterdag 24 maart. Dus als jij deze maand ook een project af hebt/ af krijgt en dit wilt delen met anderen, geef je dan op voor deze bee. Dan zet ik je naam & blog (als je die hebt) in de 'side-bar' van mijn blog en kunnen we elkaar volgen. Lijkt me leuk.
En ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen met de mandjes :0)

Happy Quilting,

Image and video hosting by TinyPic

maandag 5 maart 2012

Naalden, Needles, Aiguilles, Agulhas,.....

.......overal worden ze gebruikt! Naalden, je zou toch maar opeens zonder een naald zitten.
Naalden in alle landen, maar ook in verschillende maten, dikte, ooggrootte, lengte, hoogte, breedte, noem het maar op. Daarnaast heb je dan ook weer verschillende merken.
Wij hebben van Piecemakers een assortiment van ál die verschillende naalden. Bijvoordbeeld, sharps, quiltnaalden, applicatienaalden, borduurnaalden, milliners (ons aangeraden door Jan Patek voor appliceren want lang & scherp, het werkt heel fijn)...

Deze week hebben wij al die heerlijke, verschillende, maar allemaal o-zo-handige naaldjes in de aanbieding!

 2 pakjes voor €5,00
in alle mogelijke combinaties!
Daar kan je toch niet voor zonder zitten... aanbieding geldig t/m zaterdag 10 maart!

In de winkel verkrijgbaar, ze staan ook in de webwinkel. Klik hier!

Happy Quilting!
The Stitch Cottage

donderdag 1 maart 2012

Nieuw: Sampler patroon & give-away !


Al weer een poosje geeft Jantine Urban bij ons in de winkel les in de basiscursussen. Het begon met een 'mini-basis' cursus en daarna met de Samplercursus... eerst met een ochtendgroep, zij maakten in 9 lessen deze Samplerquilt. Toen kwam er een avondgroep bij. En voor degenen die de Samplercursus hadden afgerond kwam er ook een gevorderden-cursus bij:
de Dresden Medaillon.
En inmiddels woehoe!  heeft Jantine haar eigen website die vorige week online is gegaan Daarop staat alle informatie over haar cursussen en de patronen die zij onder haar eigen naam "Urban Style" zal uitgeven.
Wij verkopen haar patronen in de (web)winkel en daar is nu een nieuw patroon bijgekomen. De Samplerquilt van de basiscursus is nu ook te koop als patroon. In het nederlands, in centimeters en met een duidelijke beschrijving om deze quilt te maken. De afmetingen zijn 1,35 x 1,75 mt. Het patroon bevat mallen op ware grootte en kost 10 euro exclusief verzendkosten. Het staat hier in de webwinkel.

Om de start van haar website te vieren geeft Jantine één patroon weg en wij hebben er voor de gezelligheid 2 mooie fat quarters aan toegevoegd die je kunt winnen. Neem snel een kijkje op haar blog & website en laat gezellig een berichtje achter.

Happy Quilting,

The Stitch Cottage
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...