maandag 15 juli 2013

Nieuwe cursus: Jubileum Sampler !

Eén van de dingen die ik heb ontdekt sinds ik in mijn winkel sta, is dat ik het heerlijk vind om SAMEN met anderen iets nieuws te creëren. Jantine is al jaren mijn vriendin en ook alweer een paar jaar een lesgeefster in de winkel, en wij plannen geregeld zo'n ontwerp-dag in! Als we gaan zitten met een kop thee of koffie borrelen de ideeën en nieuwe plannen als vanzelf omhoog...en dat is heerlijk :0)
Een poosje geleden - dat was toevallig ? op de dag dat ik 40 jaar werd- hadden we zo'n dag, en aan het eind van de middag was er een nieuw project geboren! We noemden het de **Jubileum Sampler**, omdat we hem op die 'speciale' dag ontworpen hadden.
Jantine is aan de slag gegaan met het naaien van de blokken, en ondanks dat niet alle blokken 'af' zijn willen we jullie al wel laten zien hoe dit project eruit gaat zien. Het wordt namelijk een nieuwe cursus die dit najaar zal starten, en dat willen we jullie op tijd laten weten. Dusss....TaaaDaaaa!


Deze quilt wordt 140 x 140 centimeter groot, er wordt overigens  gewerkt in inches. Het middenblok zal een andere applicatie gaan krijgen, maar deze lijntekening geeft jullie wel een idee van het PLAATJE van de hele quilt!
We gaan in deze cursus verder met de technieken waarvan we de basis hebben gelegd in de Sampler Quilt cursus en de Dresden Medaillon. Er wordt  gepatcht met de hand en de naaimachine, geappliceerd en we werken met leuke vormen in Engels Paper Piecing, die weer eens anders zijn dan anders. Er is ook ruimte voor jullie inbreng als het gaat om handige technieken en tips!
Voor het meedoen aan deze cursus is het nodig dat je een uitgebreide basiscursus (zoals de Sampler Quilt) hebt gevolgd. 
We hebben de quilt ontworpen voor degenen die het gezellig vinden om samen aan een quilt bezig te zijn, nieuwe dingen te leren en elkaar te helpen met tips & trucs.

We laten je hier de blokken zien die we tot nu toe hebben gepatcht, we zullen jullie op de hoogte houden van de andere blokken en ze hier en op FaceBook laten zien! De stoffen die we gebruiken zijn van de nieuwe collectie van Barbara Brackman "Civil War Jubilee" gemixt met de nieuwe collectie Historical Blenders van Moda. Deze stoffen zullen eind van de zomer (of begin september?) geleverd worden in de winkel.

Dus heb je uitgebreide basiskennis en heb je zin in een uitdagende cursus dit najaar? Geef je dan snel op!

De lessen worden zowel overdag als 's avonds gegeven, namelijk op maandagochtend van 10.00 tot 12.30 uur en op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De data staan allemaal op de website bij het lesprogramma. De kosten zijn € 105,00  maar we doen jullie hierbij het volgende aanbod:

alleen als je je vóór 15 augustus inschrijft geldt een 'snelle beslissers' prijs van  € 95,00 !

Daarna gaat de prijs omhoog naar de oorspronkelijke prijs van € 105,00.

Dit is de pagina op de website waar je kunt inschrijven. Mocht je te ver weg wonen om met onze cursus mee te doen, hou dan onze blog en website in de gaten. Speciaal voor jullie zijn we van dit patroon ook een BOM aan het maken, zodat je de pakketjes met de blokken, stofjes en malletjes per post kunt ontvangen en dus ook mee kunt doen. Maar die informatie volgt later (volgende maand).

Happy Quilting!


Image and video hosting by TinyPic

1 opmerking:

  1. Dat was dus meteen mijn vraag. Ik woon veel te ver weg maar dat komt dus ook helemaal goed. Het ziet er nu al mooi uit
    Tini

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...