zaterdag 29 juni 2013

Zomer Bee & Zomer Tentoonstelling!

Lieve allemaal,


Allereerst even een huishoudelijke mededeling:
In de maanden juli en augustus gelden in de winkel de zomeropeningstijden:

Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur

Alweer een week geleden hadden we een heel gezellige zaterdagmiddag in de winkel! Ondanks dat het weer niet meewerkte hier in het westen van het land, tijdens de bee hadden we daar geen last van hoor...het was écht quiltweer! Er is weer flink wat gekletst, gesnoept van de heerlijke taart en genoten van elkaars projecten.
Jeanneke was erbij en beantwoordde vragen over haar mooie projecten, stofgebruik en het ontwerpen van haar quilts. Die wil je natuurlijk even van dichtbij bekijken :0) Op de foto zie je haar met het patroon Jozefina in de kleuren paars, zwart en oker heel mooi, en deze quilt wordt helemaal gemaakt met 1 mal. Deze zit ook in het patroon, ik kon de verleiding zelf ook niet weerstaan dus bij mij is het 1e sterretje ook al een feit :0)



De quiltjes van Jeanneke hangen in de winkel, en blijven deze zomer logeren zodat we tijdens de SUMMERBEE aan kunnen werken. Deze bee wordt gehouden op 5 juli-19juli-23augustus-13 september van 10 tot 12 uur. De kosten voor de bee zijn 5 euro, daarvoor krijg je ook een scrappakketje en natuurlijk koffie, thee en zoetigheid! Kies 1 van Jeanneke's patronen uit om aan te werken en geef je op via info@thestitchcottage.nl

Tijdens de komende zomerweken kun je in de winkel genieten van onze Zomertentoonstelling antieke quilts. Één van onze klanten die over een mooie grote collectie antieke quilts beschikt was zo ruimhartig om deze met mij en jullie allemaal in de winkel te delen!!

De oudste van het stel hangt op dit moment in de cursusruimte, ik zal ze komende weken afwisselen op dit ereplekje en erover vertellen hier op de blog (voor als je niet in de gelegenheid bent om langs te komen, kun je tóch meegenieten!).

Dit is een Tree of Life patroon, de quilt dateert uit ca. 1860 en komt uit Trenton, New Jersey.
Indigo blauwe stof met een calico met kleine indigo blauwe stipjes. Kleuren werden destijds nog niet gefixeerd en daarom is het blauwe van de stof er deels uitgewassen en verschoten. Helemaal met de hand gemaakt en nog in een heel goede conditie én héél zacht! Alhoewel er al Singer naaimaachines waren sinds 1850, werden deze tot in de jaren na 1870 nog niet veel gebruikt.
Deze zomer ben je van harte uitgenodigd om de prachtige quilts van Susan Cave Textiles te bewonderen.

Het zomerweer komt eraan, geniet ervan! Ik ben alvast pakketjes aan het snijden voor mooie herfstquiltjes hihi vooruit kijken is regeren.

Happy Quilting!


Image and video hosting by TinyPic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig dat je een berichtje achterlaat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...