dinsdag 24 december 2013

Organiseren...???

Sandra heeft mij gevraagd of ik het leuk vind om gastblogjes op dit blog te schrijven. Ja, natuurlijk, dat vind ik heel erg leuk! 
Waarover, over organiseren!! Sandra denkt dat ik daar goed in ben ;-). 

Ha, ben ik dat? Ik weet het niet... in huis is het vaak genoeg een puinhoop, de was stapelt zich regelmatig op, het stof ook, ik vergeet regelmatig iets te doen of te kopen.... 
Maar in de basis ben ik inderdaad wel georganiseerd. Als tiener al struinde ik het huis af voor doosjes om vakken in mijn bureaulades te maken zodat ik mijn spullen overzichtelijk kon bewaren. Zo kan ik nog wel honderd voorbeelden bedenken.
Tijdens de cursussen word mij ook vaak gevraagd waar ik naast gezin en baan de tijd vandaan haal om te handwerken. Ik denk dat het antwoord daarop inderdaad ook organisatie is, organisatie van materialen, van projecten, van tijd enzovoort. Daarom zul je de komende maanden af en toe een blogje van mij tegenkomen met ideeën en tips over organisatie in de breedste zin van het woord. Ik hoop dat je er wat aan hebt! En heb je vragen, we horen ze graag!

Met de feestdagen in aantocht zal je je misschien afvragen of je wel aan handwerken toe zult komen, waar moet je de tijd vandaan halen? Tja, ik kan niet in je agenda kijken, maar je wel vertellen wat ik heb gedaan/ga doen. 
In de kast in mijn woonkamer staat een mand. Daar zitten tasjes en doosjes in met mijn projecten. 

Wat er in die tasjes en doosjes zit? Nieuwsgierig? Nou, kijk maar:
Een doosje met alle materialen om hexagonnetjes te kunnen omrijgen en naaien. Als ik zeg alle, dan bedoel ik ook alle, dus een schaar, een speldenkussen, klosje garen, kartonnetjes, gesneden stofjes...

Een grotere tas met een borduurwerk, patroon gekopieerd, genoeg borduurzijde, pakje naalden, schaartje, doosje voor draadjes.

Een klein tasje met een patroontje, schaar, stukje borduurlinnen, gelamineerd patroontje, pakje borduurnaalden en één strengetje naaigaren om speldenkussentje te borduren.

Een tas met mijn hexagonproject om de bloemen aan elkaar te naaien, met een klosje garen, pakje applicatienaalden, speldenkussen, schaartje, bloemen, doosje voor draadjes...
Een applicatiemap met klosjes garen, schaar, doosje voor draadjes, markeerpennen, speldenkussen, pakje naainaalden, project om te appliceren...

Voel je hem al? Zie je het al voor je... in élk project heb ik alles wat ik nodig heb. Dat betekent inderdaad dat ik meerdere kleine speldenkussens, kleine borduurschaartjes, pakjes naalden, klosjes garen en doosjes heb. Het feit dat alles bij elkaar zit en je niet in een ander project hoeft te duiken waar ook alweer die schaar of die markeerpen of die naainaald gebleven is is één van de grootste time savers. Zo heb je ook altijd een project bij de hand om mee te nemen of thuis snel even wat te doen.

Dat doosje voor de draadjes, las je dat ook? Dat heb ik altijd mee zodat ik niet om een prullenbak verlegen zit of bij iemand stiekem draadjes op de grond of in de planten hoef te laten verdwijnen ;-)....3 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal Jantine en heerlijk als het zo georganiseerd is... dacht de laatste keer toen ik met mijn moeder naar het ziekenhuis ging voor onderzoek.... zal een bakje met sterretjes meenemen en toen helaas de stukjes waren op en toen dacht ik ik neem mijn haakwerk mee... helaas het patroon zoek.... dus ik heb een goed voornemen!
  Fijne Feestdagen iedereen!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik heb alle projectjes apart met alle toebehoren bij elkaar,
  welk bakje of tasje ik pak, alles zit erbij :-)

  groetjes Mireille

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...