woensdag 8 mei 2013

Sew-along Savannah's Stars: doe je mee?

Hallo allemaal,

Al een poosje ben ik een nieuw project aan het voorbereiden met de prachtige stoffenserie Old Savannah  (ontworpen door Paula Barnes voor Marcus Brothers) in gedachten.

Dit is zo'n mooie serie dat ik er iets bijzonders mee wilde doen, iets waaraan ik lekker zou kunnen naaien en ook meer quilters mee konden doen.
Mijn plannetje was dat het traditionele blokken moesten zijn die passen bij de oude look van deze stoffen maar ook blokken die voor iedereen haalbaar zijn. En mijn plan was om dit aan te bieden op mijn blog zodat iedereen die zin heeft, mee kan doen. Zij hielp mij met het rekenwerk, want ik wilde deze quilt aanbieden in centimeters en inches. De quilt heet Savannah's Stars en zo gaat het project in zijn werk:
Foto van Pinterest, klik hier
A.S. vrijdag 10 mei staat de 1e aflevering hier op mijn blog (nou zeg toevallig op mijn verjaardag hihi).
Het wordt geen mystery, je kunt meteen het ontwerp van de hele quilt zien. Ik geef je de maten en stofhoeveelheden op voor de quilt, en er komt een tutorial van de blokken die in de quilt zijn verwerkt.

Elke 2 weken komt er een berichtje op de blog, daarin laat ik steeds 5 sterblokken zien. Ik naai met de Old Savannah stoffenserie de blokken met soms een paar extra kleurtjes voor de sterren erbij. De 6e aflevering is de laatste. Dan krijg je ook de maten van de randen en afwerking.
Amish Ohio Star quilt ca. 1915, Indiana foto van Pinterest klik hier 
Ik hoop dat jullie zin hebben om mee te doen! Werk uit je eigen 'stash' of ontvang elke 2 weken van ons een stofpakketje: hierover hoor je a.s. vrijdag meer! We zijn nog voor de zomer klaar, 19 juli is de laatste aflevering!

Dit kan ik alvast vertellen: we werken in deze quilt met 2 patronen. Éen van de blokken is de OHIO STAR. Dit blok wordt al gebruikt door quilters sinds begin 1800 en werd populair doordat er goed scraps(restjes) in verwerkt konden worden. Ook in amish quilts is de ohio star (ook wel bekend als de variable star) veel gebruikt. In de jaren '30 werd dit blok weer populair en ook in de jaren '80 toen er sprake was van een quilt revival was de ohio star weer bij veel quilters geliefd.
Ohio stars op de punt, foto van Pinterest klik hier
Tipje van de sluier: wij gaan er voor Savannah's Stars 29 patchen.

Het andere patchworkblok in deze quilt wordt het zandloper blok, in het engels bekend als HOURGLASS BLOCK.  Een heel eenvoudig blok, maar met zoveel effect. Daar hou ik van :0)

Foto van Pinterest klik hier
Antieke zandloper quilt ca. 1890, New England foto van pinterest, klik hier

Dus haal die naaimachines maar tevoorschijn! (of niet....met de hand werken mag ook hè)

Linkje

Lijkt het je leuk? Ik ben er klaar voor, tot vrijdag!

Happy Quilting,

Image and video hosting by TinyPic

8 opmerkingen:

 1. Mij lijkt het leuk, hoewel ik nauwelijks tijd heb voor weer iets erbij. Maar wat maakt het uit. Ik ga het proberen, sterretjes maken is sowieso leuk. Bijkomende, belangrijke reden is dat mijn kleindochter op 10 mei jarig is en aangezien ik maar één kleindochter heb, de 3 andere kleinkinderen zijn jongens, vind ik wel dat deze quilt voor haar moet worden, hoewel ze hem misschien pas wil als ze wat ouder is of ik moet hem in haar kleuren maken, met vooral vrolijke kleurtjes, zoals oranje en die zie ik hier een hele mooie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi wat leuk......want ik ben vrijdag ook jarig.....dus doe ik mee. Weet niet of ik het kan bijhouden maar daar geef ik niet om.
  Dus ik lees het vrijdag ook wel.
  Lieve groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben benieuwd alleen de stofjes zijn al leuk helemaal mijn stofjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk idee, maar ik moet eerst het een en ander afmaken, hihi!
  Natuurlijk ga ik stiekem wel genieten van die van jou!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee, ga vrijdag eens kijken of ik dit erbij kan doen. Spannend hoor en mooie stofjes heb je ervoor uitgekozen. Groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmm misschien heb ik het rekenwerk dan ook wel voor mijzelf gedaan ;-)... ik slaap er nog even over...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend leuk idee, het hele verhaal spreekt me erg aan, eenvoud, de kracht in de stofjes zoeken, daar zou ik nou zomaar eens aan mee kunnen doen, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg mooie stofjes en een leuk patroon.ik heb mezelf toegesproken om eerst alles afmaken.
  De verleiding is wel erg groot.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...