vrijdag 10 mei 2013

Savannah's Stars aflevering 1 + tutorial

Goedemorgen allemaal,

Het is een mooie dag om te starten met Savannah's Stars!
Heb je al besloten of je mee gaat doen met deze Sew Along??
Bedankt aan iedereen die al een reactie heeft achterlaten bij het vorige berichtje en mij hebben gemaild. Leuk om te merken dat sommigen al meteen heel enthousiast zijn, zonder het hele project gezien te hebben :0)

Ga er maar eens lekker voor zitten, of pak er een kopje thee of koffie bij want ik heb veel te vertellen!
Als eerste laat ik jullie meteen het ontwerp van de quilt zien! Kijk dit wordt het:


Deze quilt wordt 162 x 162 cm groot of in inches 67,5 x 67,5 inch (dan wordt de quilt dus wat groter, namelijk 173 x 173 cm). De blokmaat is 18 cm/ 7,5 inch (zonder naadtoeslag, dus de affe maat van het blok in de quilt)
Als je meedoet, beslis dan nu al voor jezelf of je meedoet in centimeters of in inches. En let dan alleen op die maten. Naai je in inches dan gebruik je een 1/4 inch naadtoeslag. Voor het patroon in centimeters zijn we uitgegaan van 0.5 cm naadtoeslag.


Hoe werkt het? Meedoen met onze stofpakketjes uit de winkel:
Kijk dit zijn de eerste 5 sterren die ik gepatcht heb voor deze quilt.


Als je meedoet met de stofpakketjes dan ontvang je bij de 1e aflevering dus ook deze stofjes. Je kunt ze hetzelfde maken of er nog meer kleurtjes uit je eigen voorraad aan toevoegen, om ze 'scrappier' en meer van jezelf te maken :0)

Elke aflevering bevat  2 achtergrondkleurtjes, 2 'donkere'stofjes voor de sterpunten en 2 middenkleurtjes voor het middenblok van de ster en de puntjes eromheen. Je kunt er elke keer 5 verschillende sterren mee naaien. Er zit meer stof in dan je nodig hebt, mijn advies is om die restjes te bewaren zodat je bij de volgende afleveringen meer variatie hebt in kleurtjes en printjes!
Hier zie je de stofjes van de zandlopers
Als je meedoet bestel dan in de webwinkel het pakketje voor de 1e aflevering. De pakketjes kosten € 9,75 per keer inclusief opsturen in Nederland (of wat voordeliger € 55,00 voor alle pakketjes in 1x). Daar zit dus niet de stof bij voor de zandloper en/of randen, dit is om alle 29 sterren te kunnen naaien! Ik heb voor een beperkt aantal mensen ook pakketjes voor de zandlopers, het pakket om alle 24 zandlopers te maken kost € 25,00 en is ook te bestellen in de webwinkel.
Geef bij de opmerkingen in de kassa aan of je kiest voor werken in centimeters of inches. Je ontvangt dan je pakketje zo snel mogelijk.
Je krijgt per mail het totaaloverzicht van de quilt zoals hierboven en het patroon voor de blokken: dit zijn lijntekeningen uit EQ7 die je kunt printen. De rest van de beschrijving vind je hier op de blog.

Hoe werkt het? Meedoen met je eigen stoffen:
Wil je graag meedoen aan deze Sew Along maar met je eigen stoffen? Dat kan ook meld je dan bij mij per mail aan: info@thestitchcottage.nl
Je krijgt  dan gratis per mail het totaaloverzicht van de quilt zoals hierboven en het patroon voor de blokken: dit zijn lijntekeningen uit EQ7 die je kunt printen. Ook krijg je de stofbenodigdheden toegestuurd.

Voor iedereen geldt: als je mee gaat doen en je hebt een blog, vermeld dan in je email ook je blog adres dan kan ik op deze pagina een deelnemerslijstje maken. Ik ben heel benieuwd wat voor mooie Ohio Stars & Zandloper blokjes er gaan ontstaan!

Hoe ga je beginnen? Het naaien van het OHIO STAR blok is niet moeilijk, hieronder laat ik je met foto's zien hoe ik te werk ben gegaan ...ik hoop dat het duidelijk is, zo niet laat het me weten :0)

Voor 1 Ohio Star blok van 18 cm/ 7,5 inch snij je:
Deze blokjes snijden en apart leggen.
Heb je pas nodig bij het in elkaar zetten van het blokje.
Voor het naaien van 4 zandloperblokjes voor 1 ster, heb je 4 lapjes nodig
van 4 inch/10 centimer

Naai eventueel voor jezelf eerst een 'proef'blokje om te kijken of je uitkomt met de naadtoeslag.
Ik naai in inches en hield met de lapjes van 4 inch gesneden genoeg over om de blokjes netjes te kunnen bijsnijden tot 3 inch.

Maak 2 paren van de lapjes voor de zandloperblokjes

  Het resultaat is 4 half square triangles, zoals deze blokjes beter bekend staan.

Nu maak je weer paren, kijk naar de foto hierboven. Leg het blokje rechtsboven op het blokje linksboven.
Leg het blokje rechtsonder op het blokje linksonder.Nu ga je de blokjes bijsnijden tot de goede maat, waardoor ze mooi vierkant worden.
Snij bij tot 3 inch/ 7 centimeter.
Hier zie je mijn inchliniaal en waar ik op let is dat de markering van 1,5 inch van de liniaal precies op het kruispunt van de zandloper ligt en de 45 graden lijn van de liniaal gelijk loopt aan de 'benen' van de zandloper. Het teveel aan stof snij je bij. Dan krijg je mooie rechte blokjes :0)


Het resultaat: 4 zandloperblokjes
En zo is je Ohio Star blok af!  Deze heeft nu als het goed is de maat 19 cm / 8 inch, dit is inclusief naadtoeslag.

Voor de grote zandloperblokken ga je op dezelfde manier te werk. Hierbij start je met lapjes van 21 cm/ 8,5 inch en naait ook weer 2x de diagonalen en snij je de blokken bij tot 19 cm/ 8 inch, dezelfde maat als de Ohio Stars. Kies 2 stoffen met wat contrast, bij mij is het contrast iets minder groot maar dat vind ik mooi!

Genoeg gekletst voor vandaag, aan de slag zou ik zeggen :0))

Happy Quilting!


Image and video hosting by TinyPic

11 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag,wat een leuk ontwerp,
  Ik wacht nog even met mee doen eerst alle ufos afmaken.
  Nog een fijne gezellige dag gewenst.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je verjaardag...ik ben alvast geinspireerd met je quiltje en zal het machinaal meemaken...
  ben benieuwd...vind de maat en ontwerp zeer geslaagd...
  Vele groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je de tutorial keurig uitgelegd Sandra. Is het blokje dan 8 inch INCL. naad of EXCL. naad?? dus eigenlijk 8.5 inch ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jeannet,
   Het blok is 8 inch inclusief naadtoeslag, dus 7,5 inch 'af' in de quilt. Ik heb het nog even in de tutorial erbij gezet! Dankjewel voor je complimentje, dit was voor mij ook nieuw hoor :0)

   Verwijderen
  2. Ik hoop van harte voor je dat het een succes wordt Sandra, en nog gefeliciteerd, had ik op FB al gedaan, maar bij deze nogmaals!

   Verwijderen
 4. Happy Birthday!
  Love your design.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van Harte Gefeliciteerd!
  Wens je nog een hele fijne verjaardag!
  Veel plezier met het maken van deze quilt!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry Sandra, maar ik heb het een beetje druk. Op de eerste plaats nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Te laat, maar daarom niet minder gemeend.
  De sterrenquilt ziet er fantastisch uit en je hebt het super uitgelegd. Ik ga vanavond toch nog even denken, want ik heb zo veel waar ik mee bezig ben en hoewel ik het echt heel graag wil, zit er nog een spoortje twijfel. Maandag laat ik het weten, want morgen is het moederdag en ben ik zowat weer de hele dag bezig, nou ja word ik aangenaam verwend en zo.
  Jij ook een fijne dag morgen en maandag meld ik me weer.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Sandra, wat een leuk idee om zoiets op je verjaardag te presenteren. Te laat, maar alsnog mijn geluk wensen. Het ziet er prachtig uit. Ook de tutorial ziet er goed en begrijpelijk uit zodat een beginner als ik het kan begrijpen. Ik blijf je volgen en ga meedoen, zie mail. Fijne dag. Groetjes, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful desing. I'm very bussy now, but I follow your progress in your blog.
  Thank you for your tutorial, it's so easy...

  Kisses from Manresa (Barcelona)

  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog gefeliciteerd. Ik vind het een hele leuke quilt en een duidelijke tutorial. Ik zou graag mee willen doen maar dat lukt op het moment niet want ik ben te druk. Misschien in de toekomst.
  groetjes
  kleinevingerstussenstofjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje achterlaat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...